Άντρεα Σιάηλου ΜD MIC I

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Χειρουργός
Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική
Ενδομητρίωση
Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία

Η Δρ. Άντρεα Σιάηλου είναι Μαιευτήρας –  Γυναικολόγος Χειρουργός µε πολυετή εκπαίδευση στο εξωτερικό. Aπoφοίτησε το 2013 από την Ιατρική Σχολή του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης στην Ελλάδα. Ακολούθως εργάστηκε για 9 χρόνια σε µεγάλα µαιευτικά/γυναικολογικά κέντρα της Γερµανίας αποκτώντας µεγάλη εµπειρία στην ενδοσκοπική χειρουργική, στην ενδοµητρίωση και στην παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου.

Το Νοέµβριο του 2019 µετά από εξετάσεις πήρε τον τίτλο της ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας από τον ιατρικό σύλλογο Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Düsseldorf. Η εκπαίδευση της ως ειδικευόµενη ιατρός έγινε στο St Johannes Hospital Dortmund, το οποίο είναι Κέντρο γυναικολογικών καρκίνων και καρκίνου του µαστού και Κέντρο ενδοµητρίωσης, καθώς επίσης και στο Lukaskrakenhaus του Neuss.

Η µαιευτική κλινική του Lukaskrakenhaus είναι ένα από τα µεγαλύτερα µαιευτικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί περιγεννητικό κέντρο µεγίστου βαθµού (Perinatalzentrum Level I) µε περισσότερες από δυο χιλιάδες γέννες ανά έτος. Είχε τη δυνατότητα να αντιµετωπίσει εγκµοσύνες υψηλού κινδύνου και αυξηµένης περιγεννητικής φροντίδας, όπως είναι οι πολύδυµες κυήσεις και ο φυσιολογικός τοκετός µετά από προηγηθείσα καισαρική τοµή – V.B.A.C..

Στα πλαίσια της ειδικότητάς της διετέλεσε αυτόνοµα πληθώρα φυσιολογικών τοκετών, καισαρικών τοµών υψηλού βαθµού δυσκολίας, εµβρυουλκιών, καθώς και όλο το φάσµα των γυναικολογικών επεµβάσεων – ενδοσκοπικών και µη. Με την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της και για περίοδο ενός έτους, συνέχισε να εργάζεται στο Lukaskrakenhaus ως Επιµελήτρια Α΄.

Τον Οκτώβριο 2020 ανέλαβε θέση Επιµελήτριας Α’ στη γυναικολογική κλινική του Bethesda Krankenhaus στο Duisburg Γερµανίας, το οποίο αποτελεί κέντρο Ενδοµητρίωσης και Γυναικολογικών καρκίνων. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της µε την κλινική η Δρ. Σιάηλου µετεκπαιδεύτηκε τόσο στη λαπαροσκοπική χειρουργική και θεραπεία της ενδοµητρίωσης όσο και άλλων καλόηθων γυναικολογικών παθήσεων από τον κορυφαίο γυναικολόγο χειρουργό ενδοµητρίωσης και Πρόεδρο της European Endometriosis League Dr. Harald Krentel.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ογκολογικά περιστατικά φροντίζοντας για τη σωστή τους διάγνωση και εµβαθύνοντας στη θεραπεία τους. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της από τη γερµανική εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας τραχήλου (AGCPC) ανέλαβε το ιατρείο δυσπλασίας τραχήλου και κολποσκοπήσεων.

Η ιατρός αποτέλεσε εκπαιδεύτρια χειρουργός των ειδικευόµενων ιατρών της κλινικής και εκπαιδεύτρια φοιτητών της ιατρικής σχολής του Ηeinrich- Heine- Universität του Ντίσελντορφ.

Η Δρ. Άντρεα Σιάηλου έχει λάβει µέρος σε πολυάριθµα γυναικολογικά και µαιευτικά συνέδρια στη Γερµανία αλλά και σε άλλες χώρες, αποκτώντας σηµαντικές γνώσεις και πιστοποιήσεις. Κατέχει πιστοποίηση για την πραγµατοποίηση εξέτασης Doppler κατά την κύηση, εγκεκριµένη από τη γερµανική εταιρεία υπερήχων (DEGUM – Deutsche Gesellschaft für Ultraschall in der Medizin). Η εξέταση αυτή είναι σηµαντική στην παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης του εµβρύου αλλά και της πρόληψης παθολογιών όπως η προεκλαµψία. Επίσης, είναι εξειδικευµένη στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική (Minimal Invasive Chirurgie – MIC I), µε πιστοποίηση από τη γερµανική εταιρεία ενδοσκόπησης (AGE). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη διενέργεια ιατρείου παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας, µε πιστοποίηση από τη γερµανική εταιρεία Kinder – und Jugendgynaekologie e.V..

Από το Νοέµβριο του 2022, η γιατρός διατηρεί ένα σύγχρονο ιατρείο µε εξοπλισµό προηγµένης τεχνολογίας, στο ιατρικό κέντρο Μητέρα και Παιδί στη Λευκωσία, τη µεγαλύτερη ιδιωτική µαιευτική κλινική της Κύπρου όπου εκτελούνται όλες οι γυναικολογικές χειρουργικές επεµβάσεις.

Μέσα σε ένα ασφαλές και επαγγελµατικό περιβάλλον, η γιατρός στηρίζει το δικαίωµα της προσωπικής απόφασης της κάθε ασθενούς όσον αφορά την υγεία της, παραθέτοντας τις ενδεικνυόµενες συστάσεις για την κάθε περίσταση.

Όραµά της είναι η συνεχής ενηµέρωση και εξέλιξη όπως και η εφαρµογή σύγχρονων θεραπειών, µε βάση τα διεθνή επιστηµονικά δεδοµένα και πρότυπα που αποδεδειγµένα έχουν σηµαντικά πλεονεκτήµατα για την ασθενή.

Μέλος

Η Δρ. Άντρεα Σιάηλου είναι ενεργό µέλος των παρακάτω καταξιωµένων επιστηµονικών εταιρειών και ακολουθεί όλες τις ιατρικές εξελίξεις σε θέµατα γυναικολογίας, µαιευτικής και γυναικολογικής ογκολογίας.

age-logo
csm_logo-deutsche-gesellschaft-reproduktionsmedizin_457dfef198
deutsche-gesellschaft-fuer-gynaekologie-und-geburtshilfe-e-v-dggg-logo-vector-xs